Suzuki Marine viert 12,5 jaar marktleiderschap in Nederland

Gepubliceerd op 4 april, 2021

Yes! They did it again!

Suzuki is nu 12.5 jaar marktleider.
En daar mogen we even een glas op proosten met onze vertegenwoordiger van Suzuki!

 

Suzuki Marine is 12,5 jaar op rij het populairste buitenboordmotormerk van Nederland. Dankzij innovatieve technieken, een zeer hoge betrouwbaarheid, sterke prestaties en een laag verbruik, blijven Suzuki buitenboordmotoren groeien in populariteit.

– Suzuki 12,5 jaar op rij populairste buitenboordmotormerk van Nederland
– Ruim 31.000 buitenboordmotoren geleverd in Nederland in 12,5 jaar tijd
– 6 pk en 9.9 pk buitenboordmotor zeer populair

Betrouwbaarheid en kwaliteit
Suzuki levert in Nederland een zeer uitgebreid gamma van buitenboordmotoren. Van de DF2.5A met 2,5 pk tot en met de 350 pk sterke DF350A heeft Suzuki een motor voor elke watersportliefhebber. Al vanaf de DF9.9B met 9,9 pk, heeft elke Suzuki buitenboordmotor standaard injectie. Ook beschikken ze over het geavanceerde Suzuki Lean Burn Control. Lean Burn Control bespaart brandstof bij lagere toerentallen en constante snelheid en is onderscheiden met de prestigieuze NMMA Innovation Award. De bestverkochte motor was het afgelopen halfjaar echter de DF6A, de 6 pk sterke buitenboordmotor die zeer goede prestaties levert en tegelijkertijd zeer handzaam is, met een gewicht van slechts 23,5 kilogram. Voor elke Suzuki buitenboordmotor geldt een garantietermijn van 3 jaar.

Ook de Suzuki DF30A (30pk) en Suzuki DF60A (60 pk) zijn net als vorig jaar sterk vertegenwoordigd. Carlo van Boven, Sales Manager Suzuki Marine: “De populariteit van sloepen is in 2020 enorm toegenomen. Dat zagen we ook in de aantallen van de populaire DF30A en DF60, die niet alleen vaak achter de boot werden geplaatst, maar door hun compacte formaat ook ín de boot geplaatst worden. Deze motoren vormen een perfecte combinatie met een sloep waardoor je zorgeloos en zuinig vaart.”

Sterke dealerorganisatie
Geordy Bloem, Algemeen Directeur bij Suzuki Nederland: “Al 12,5 jaar marktleider zijn bereik je natuurlijk gezamenlijk. Ik ben enorm trots op de passie en gedrevenheid van onze dealerorganisatie en het team van Suzuki Nederland. Het marktleiderschap motiveert onze gehele organisatie om nog beter te presteren en de klant optimaal te blijven bedienen. Onze betrouwbare en steeds vernieuwende producten sluiten optimaal aan op de klantbehoeften. Wij doen er alles aan om die voorsprong te behouden.”

Technische ontwikkelingen
Suzuki werkt continu aan technische verbeteringen om buitenboordmotoren nog efficiënter te maken. Tegelijkertijd speelt duurzaamheid een zeer grote rol. Afgelopen jaar werd het eerste microplastic-filter ter wereld onthuld. Met dit filter wordt het water gereinigd van microplastics, voordat het de buitenboordmotor verlaat. Binnenkort zal het filter getest gaan worden in Europa, waarna de marktintroductie volgend jaar volgt.

Suzuki Clean Ocean Project

Dit jaar bestaat het Suzuki Clean Ocean Project 10 jaar. Naast de ontwikkeling van het Micro Plastic Collecting Device, blijft Suzuki doorgaan met projecten om de kustlijn op te ruimen. Daarnaast wordt ook het plastic verpakkingsmateriaal van verschillende Suzuki Marine-onderdelen vervangen door een verpakking van papier. Hiermee verwacht Suzuki jaarlijks zo’n 2,3 ton plastic minder te gebruiken. Het Suzuki Clean Ocean Project draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van Suzuki.

Posted in Nieuws