Corsiva 690 Tender

21.950,00162.593,00

klik hier voor uw maandbedrag

Helaas is deze Corsiva 690 t/m september 2021 uitverkocht

Corsiva 690 tender, het topmodel van Corsiva

De Corsiva 690 Tender heeft een mooie mix weten te maken tussen klassieke en moderne lijnen. De overnaadse tender kan met de juiste motorisering een wolf in schaapskleren worden. Want er kan een motor in geplaatst worden van maar liefst 140 Pk!

We blijven enthousiast over deze Corsiva. Elke keer als we een boot afleveren voor een klant maken we er van tevoren een proefvaart mee om te kijken of alles goed is. Maar met de Corsiva 690 Tender blijven we altijd nét even langer op het water. Want hij vaart zo waanzinnig goed. Door zijn breedte van 2.65 mtr. vaart de Corsiva 690 Tender zeer stabiel en koersvast.

En buiten de bijzonder goede vaareigenschappen, heeft hij een zee van ruimte, hoge rugleuningen, zeer ruime rondzit en een grote achterbank.  De kuip voorin is verlaagd om een nog comfortabelere zit te creëren.

De rondzit heeft 6-8 zitplaatsen. De afwerking van hoog niveau, zelfs in de opbergvakken.

Corsiva 690, custom made

De Corsiva 690 Tender is geheel naar eigen smaak stylen.  Zo heb je verschillende keuzes in gelcoatkleuren. Zowel voor de binnen- als de buitenkant van de boot.
Maar buiten de kleur van de boot, kan je ook kiezen uit heel veel verschillende kleuren bekleding.
De bekleding is standaard Diamante. Dit is een makkelijk schoon te maken mooie ademende stof. Met een tikkeltje glans.
Wil je het nóg luxer? Dan kan je kiezen voor de gewatteerde (ruiten) versie.
Op de vloer is er een mogelijkheid om een Finland teaklook vloer te bestellen. Dat geeft de boot een warme uitstraling. (en dan zie je het vuil wat minder dan op een witte vloer)

Zonnedek Corsiva 690 Tender

Een zonnedek is bij de Corsiva 690 Tender niet standaard, maar kan optioneel aangeschaft worden.
Dit zonnedek, dat geschikt is voor wel 4 personen, heeft Corsiva heel handig bedacht. Want als je het zonnedek kiest krijgt je er een gratis tafel bij. Eén van de planken van het zonnedek is namelijk om te bouwen tot een tafeltje. Hierdoor hoef je geen extra tafeltje aan te schaffen. Dat scheelt niet alleen geld, maar ook ruimte.
Omdat de Corsiva 690 Tender een extreem hoge rugleuning heeft, lig je op het zonnedek niet zo in de schijnwerpers. Dus lekker privé. En bovendien  uit de wind.
Wil je nóg meer zonnen? Of juist wel in de schijnwerpers liggen of meer contact met het water hebben? Denk dan eens aan een kussen op de motorbun. Echt een superleuke optie. En een bijkomend voordeel is dat het ook nog eens het geluid van de motor dempt!

Motorisering van de Corsiva 690 Tender

De Corsiva 690 Tender wordt vaak gebruikt om lekker chill mee te cruisen door de Nederlandse wateren. En dan zou een Suzuki 30 Pk al prima zijn.
Hou je van meer rust? Kies dan voor een iets zwaardere motor. Want we zouden liegen als we zeggen dat je de motor door de motorbun helemaal niet meer hoort.
Met een zwaardere motor kunnen de boot nóg stiller maken. Dan hoeft hij niet zo te werken en maakt hij namelijk minder toeren.
Hou je van pit? Of ga je graag waterskiën? Kies dan voor een 70, 90 of 100 Pk Suzuki. Maar een 140 Pk is ook mogelijk. Al vinden zelfs wij dat misschien een beetje overpowered.

Maar alles hangt af van jouw wensen en hoe jij de boot gaat gebruiken. Wij adviseren je graag welke motor het beste bij jouw verhaal past.

 

 

 • Type Tender
 • Lengte 6.75 mtr
 • Breedte 2.65 mtr
 • Diepgang 0.6 mtr
 • Doorvaarhoogte 1.1 mtr
 • Gewicht 1150 kg
 • Aantal personen 8
 • CE-certificatie C
 • Motorisering Max 140pk
 • Maximale snelheid Ca. 50 km/h

Corsiva 690 Tender

(6 klantbeoordelingen)

21.950,00162.593,00

Constructie

 • Polyester romp
 • Overnaadse romp
 • Snel varend onderwaterschip
 • CE-categorie C kustwateren

Romp

 • Kabelaring (kleuren zwart en hennep)
 • Geïntegreerd zwemplateau

Dek

 • Polyester dek
 • Ankerluik op voordek

Kuip

 • 12 Volt aansluiting
 • Ergonomisch gevormde zitbanken + rugleuning
 • Grote opbergruimten onder zitbanken
 • Opstaptreden
 • Toilet voorbereiding in boeg

Kussens

 • Kussenset Diamante

RVS uitgevoerd

 • RVS boegstrip
 • RVS boegoog
 • RVS kikkers (6 x)
 • RVS handgreep op stuurconsole
 • RVS bekerhouders

Stuurconsole

 • Groot stuurwiel
 • Stuurstand met ergonomisch stuurwiel

Veiligheid

 • Bilgepomp elektrisch
 • Startonderbreker/ hoofdstroomschakelaar
 • Navigatieverlichting

6 beoordelingen voor Corsiva 690 Tender


 1. R.H. Gras - 5 april 2012

  In de kerstvakantie zat ik weer eens te bladeren, nog steeds zoekende naar een passende boot. Iets waarmee ik eenvoudig door de Nederlandse kanalen kon varen, gemakkelijk maar toch sportief, een relaxed maar mooi gelijnd schip. Ergens viel mijn oog op een advertentie van Verschuur watersport met daarin de Corsiva Tender, een nieuw model in de stal van Corsiva.
  De eerste dag dat verschuur na de kerstvakantie weer open was, stond ik dus al in de showroom en in het echt bleek de tender nog fraaier dan op het plaatje. Na de week erop nog eens terug geweest te zijn toch de knoop snel doorgehakt: dit moest ‘m worden! Een korte mailwisseling met Mario en Yoney resulteerde in een afspraak en een goede deal. Geen poespas, gewoon eerlijk en recht door zee.
  De tender hebben we begin April naar haar ligplaats gevaren. Ik wil de crew van Verschuur heel erg bedanken voor hun eerlijkheid en goede service. Elke vraag kon worden beantwoord en aangezien ik het eerste exemplaar van dit model heb werden ook de leerpunten eerlijk naar voren gebracht zodat ik wist wat ik in de kuip had. Het eerste weekend was al genieten ook al was het weer nog niet echt geweldig en vele zullen nog komen!

  Hartelijk bedankt!


 2. Wilco (Zoetermeer) - 4 juni 2014

  Van een Corsiva 520 Classic naar een Corsiva 590 Tender.

  Onze eerste kennismaking met Verschuur Watersport is nu ongeveer een jaar geleden. Tijdens de show op Hemelvaartsdag hadden wij onze eerste Corsiva sloep gekocht; de Corsiva 520 Classic met een 30pk Mercury buitenboordmotor. De hele zomer van 2013 hebben we erg veel plezier gehad van de Corsiva 520 Classic en de perfecte service van Verschuur Watersport. Maar aan het eind van het seizoen kwamen dan toch de eerste twijfels… winterstalling of showroom?

  Na een goed en gezellig gesprek met Mario en Yoney hebben we de knoop door gehakt. De Corsiva 520 Classic ging de showroom in en diezelfde middag hebben we getekend voor een basis setup van de Corsiva 690 Tender (2014 model). Deze basis setup bestond uit een Corsiva 690 Tender in een nader te bepalen kleurstelling, met diamant kussen set, cabrio kap en als kers op de taart een buitenboordmotor van Mercury met maar liefst 80pk.

  Uiteindelijk is de tender als volgt afgeleverd:
  – Corsiva 690 Tender, donker grijs (ral 7016) met witte binnenschaal.
  – Mercury 80pk buitenboord motor
  – 52ltr inbouw benzine tank met vul opening in het gangboord en brandstof meter
  – Cabriokap, tafel, zonnedek etc.
  – Jensen Marine audio setup bestaande uit een radio, versterker en 4 speakers
  – led binnenverlichting
  – blauwe onderwaterverlichting aan het zwemplateau.
  – een extra tractie accu met een victron accu scheider er tussen.

  In januari kwam de tender uit de fabriek in Polen rollen, waarna er al snel is begonnen met inbouwen van de motor. Door het enthousiasme van de monteurs kon al snel de eerste proefvaart gemaakt worden. Met 4 a 5 personen aan boord werden snelheden gehaald van zo een 50km/u.

  Een week na het proefvaart weekend bij Verschuur Watersport konden we de Corsiva 690 Tender ophalen. Het was een prachtige voorjaarsdag en hebben dan ook gelijk de hele dag van de tender kunnen genieten. En wat vaart hij geweldig mooi. Met gemak kunnen er 8 personen mee varen, en dan nog geeft de krachtige motor geen krimp. Nu na heel wat liters benzine en uren varen 😉 slaan we nog steeds geen moment over om van de tender te kunnen genieten. Het gemak waar deze tender en motor combinatie mee vaart is werkelijk subliem te noemen.

  Nu een paar weken verder komen er al een paar veranderingen aan, de meegeleverde snelheids meter gaan we vervangen voor een GPS variant. Het gaat toch wel ongemerkt hard, en daar is niet altijd iedereen blij mee. Tijd om wat beter op te letten dus. Ook gaan we testen met een Stingray hydrofoil, eens kijken of dat de vaareigenschappen nog verder kan verbeteren.

  In samen werking met Verschuur Watersport hebben we een (arm/lenden) kussens laten maken met bekerhouders erin. Aan de onderkant zijn drukknopen gemaakt, zodat de kussen zelfs op het zonnedek achter veilig is vast te zetten!

  Kortom wij zijn erg blij met onze Corsiva 690 Tender en de uitstekende service van Verschuur Watersport. Ze hebben ondanks de drukte altijd tijd voor je, en doen al het mogelijke om het je naar de zin te maken!

  Mario,Yoney, en de rest van team Verschuur Watersport uiteraard, nogmaals bedankt!


 3. Mark (omgeving Utrecht) - 4 juni 2014

  Wij waren ons online aan het oriënteren en kwamen vrij snel bij Verschuur Watersport terecht. De indrukwekkende showroom gevuld met heel veel sloepen, helpt heel goed bij het doorgronden van het totale aanbod. Dank de begeleiding van eigenaren Yoney en Mario zaten we ineens heel snel op de perfecte sloep voor ons: de Corsiva 690 Tender. Door de deskundigheid en inlevingsvermogen van het team van Verschuur hebben we na een proefvaart met de 590 Tender en de 690 Tender de definitieve knoop doorgehakt. Anderhalve maand later lag de 690 Tender klaar voor ons in Alphen.

  We hebben voor de 690 Tender gekozen omdat deze een buitenboordmotor in de bun heeft en het beste van een sloep en een speedboot combineert. Dit brengt de nodige flexibiliteit met zich mee: je kunt met een bescheiden motor starten en later nog vervangen door eentje met meer pk’s. Wij hebben voor een 60 PK Mercury gekozen omdat we ook nog wel eens hard willen varen. Deze Tender is daar ook heel goed voor geschikt omdat de spiegel van de boot daar speciaal voor geconstrueerd is.

  Andere reden voor de keuze voor deze boot is de indeling: een zwemplateau met optionele zwemtrap, een zonnedek, grote bestuurdersbank, zithoek met hoge rugsteun die ook tot ligdek om te toveren is en opbergruimte in de neus voor het anker. Er is redelijk veel opbergruimte: onder alle stoelen en zelfs naast het motorruim. De koelkade voorin de boot is helaas niet meer leverbaar. De losstaande console maakt het mogelijk aan alle zijden van de boot te lopen.

  De 690 Tender vaart heel stabiel, keert en draait gemakkelijk omdat de motor in de bun heel beweeglijk en centraal in de boot is geplaatst. De benzinetank van 25 liter is los geplaatst in het ruim wat het vullen bij het tankstation gemakkelijk maakt. Nadeel is dat er geen brandstofmeter op het dashboard zit, enkel een indicator op de tank zelf. Indien je een motor met minimaal 60 PK neemt, krijg je ook een digitale meter voor toerental, totaal aantal vaaruren, brandstofverbruik per uur en totaal geschatte literverbruik. Andere opties die wij hebben genomen zijn de dieptemeter, Jensen radio met versterker, USB aansluiting (die niet met iphone 5 werkt of batterij oplaadt) en 4 boxen maar ook 5x LED-verlichting in de kuip. We hebben een extra hoge buiskap genomen die Verschuur speciaal laat maken en perfect past. De hoge randen van de boot zorgen voor een imposante aanblik, maar hebben ook een praktisch voordeel: je kunt gemakkelijk bij je dektent en er je boeien en pikhaak op leggen.

  Komende tijd gaan we intensief genieten van onze eerste boot. Team Verschuur verstaat het vak, verleent service en denkt met je mee. Wij hadden een klein motorprobleem, maar de monteur staat binnen een dag klaar om het op te lossen. Kortom, je kunt met een gerust hart een boot bij Verschuur kopen. Hartelijk dank voor de gezelligheid, de service en natuurlijk de heerlijke fles champagne!


 4. Rob Tool (Hoorn) - 27 augustus 2014

  In 2012 kwamen wij voor het eerst bij Verschuur Watersport voor de Corsiva 590 Tender. Aangezien een hoge snelheid (minimaal 40km/h) een belangrijk punt was, vielen er al vele sloepen af in ons budget. Na een testvaart waren we erg enthousiast. Alleen het feit dat we aan het Markermeer wonen en dus soms wat ruiger water hebben, bracht enige twijfel. De boot is solide genoeg maar iets meer comfort zoals je met een zwaardere en bredere boot zou hebben genoot toch de voorkeur. Toch maar weer verder kijken bij verschillende merken.
  Gelukkig kwam de 690 Tender nu opnieuw op de markt met een vernieuwd onderwaterschip en aangepaste bun waardoor de 80PK moter een snelheid kan leveren van 50km/h!
  Na wederom te hebben gekeken en gesproken met Yoney op de Hiswa en bij de Proefvaart-dagen van Verschuur was het wel duidelijk. Dit moest hem worden!
  Augustus 2014 was de leverdatum.
  Een prachtige sloep met een mooie afwerking. Ruime zit voorzien van lekkere stevige, dikke kussens en een heerlijke hoge rugleuning. Voldoende opbergruimte. Degelijke kap. alles werkt zoals het moet.
  Ook op water met een lekker golfje en wind houdt de sloep zich prima, laat zich niet te gemakkelijk wegzetten en voelt heel stabiel aan.
  Wat betreft Verschuur Watersport: Een prima bedrijf waar je lekker kunt rondkijken zonder opdringerig gedoe. Er wordt rustig de tijd voor je genomen…zelfs als je al voor de 5e x komt kijken.
  We voelen ons erg welkom en serieus genomen. Ik hoop nog heel lang in onze Corsiva 690 Tender te blijven varen, maar mocht ik toch voor een ander gaan kijken dan start ik zeker bij Verschuur.
  Mario, Yoney en team Verschuur bedankt.


 5. Dick & Jolanda van Pareren (Almere) - 1 april 2015

  Afgelopen september zouden wij ‘alleen maar’ even naar Verschuur gaan om ons te oriënteren op sloepen en/of tenders. Na te hebben rondgekeken kwamen wij uiteindelijk met Barry in gesprek. Zonder zich op te dringen heeft hij ons verder wegwijs gemaakt.
  Er stond/lag een mooie Corsiva 690 in de winkel waar we omheen stonden te draaien, maar er bleek er net een binnen te zijn gebracht die ook nog eens qua kleur in ons straatje lag. Van het een kwam het ander… en zo kwam het dat Barry even later champagne voor ons inschonk en wij een antreciete Corsiva 690 Tender hadden gekocht.

  Vervolgens via de mail een paar keer contact gehad met Yoney in verband met wat vragen op het aanvraagformulier voor de verzekering. Binnen no time wist zij mij hiermee verder op weg te helpen. Helemaal top, want des te sneller kon ik de verzekeringskant van de zaak regelen.

  Nog het meest verbaasd was ik toen wij Yoney op HISWA zagen en wij ons aan haar voorstelden. Echt, zonder te overdrijven, maar bij het horen van onze naam wist ze precies wie wij waren, welke wij hadden gekocht en wie de vorige eigenaar was. Ben je dan betrokken bij je werk, of niet?!
  Ook door Yoney weer wat meer wegwijs gemaakt in ‘de botenlarij’. Dit alles heel hartelijk en ongedwongen.
  De volgende dag waren wij wederom bij Verschuur te vinden en hebben wij uiteindelijk met Rick een afspraak gemaakt wanneer de Tender zou worden geleverd (tja: dit is onze eerste boot en zodoende vonden wij Alphen a/d Rijn – Almere net even too much met al die sluizen op de route).

  Rick was ook degene die de boot heeft afgeleverd. Hij heeft echt de tijd genomen om van alles en nog wat uit te leggen. Helemaal super!
  Het wachten is nu nog even op het mooie weer en dan gaan wij er echt overheerlijk met onze Tender tussenuit. We verheugen ons er nu al op!

  Over Verschuur Watersport zijn wij alleen maar positief: enorme kennis en kunde, meedenkend, staan altijd klaar, hartelijk, alles behalve opdringerig, eerlijk etc.
  Hoewel de vaaruren nog moeten worden gemaakt, zijn wij nu al enorm blij met onze Corsiva 690 Tender. Voorlopig zullen wij hier nog wel even in blijven varen, maar zouden wij voor een opvolger gaan kijken, dan is de eerste halte toch echt Verschuur,

  Het gehele Team Verschuur willen wij enorm bedanken enne… tot september/oktober wanneer de Tender in winterstalling gaat. Voorlopig eerst hopen op een heel lange en mooie zomer!


 6. Fam Guldemond (Almere - 26 maart 2017

  Zomer 2015 begon het bij ons te kriebelen en zijn we ons gaan oriënteren op de sloepen markt en dan kom je ook bij Verschuur terecht. Veel info gekregen en de interesse was gewekt voor de Corsiva 570 maar geen beslissing genomen.

  Voorjaar 2016 merkten we dat de interesse er nog steeds was dus weer verschillende bezoekjes gebracht aan o.a. Yoney en heel veel tips en informatie gekregen. Hierdoor zijn we meer gaan kijken naar de Corsiva 690, voornamelijk gebaseerd op het aantal mensen gemiddeld op de boot en het gedrag van de Corsiva 690 tov de 570.

  Begin Juni eindelijk de “bekende” fles geopend en begon het “lange” wachten tot de aflevering van onze boot.

  We hebben inmiddels een ligplaats gevonden en de eerste maanden gevaren en ervaring opgedaan. Ze ligt inmiddels een paar maanden in de winterstalling en binnenkort mag ze het water weer in. We kunnen niet wachten !!

  Het hele proces van oriënteren, informeren, adviseren, aanschaf en levering is zeer goed bevallen en dat zeker door de service van Verschuur Watersport en met name Yoney.

  We raden ook iedereen aan om zeker eens binnen te stappen en een oriënterend gesprek te hebben.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *