Corsiva 520 New Age

8.950,0060.745,00

klik hier voor uw maandbedrag

Corsiva 520

We willen niet opscheppen, maar er zijn weinig sloepen van dit type die zo fijn zijn als de Corsiva 520. Dat komt onder andere door de enorme breedte. Hij is namelijk maar liefst 2.20 meter breed. Dat geeft niet alleen  heel veel ruimte in de boot, het zorgt ook voor een echt goede stabiliteit. Maar ook op gebied van comfort scoort de 520 hoog. Hij heeft namelijk een verlaagde vloer, waardoor de rugkussens voorin heerlijk hoog zijn. En het zit dus perfect. De riante doorlopende rondzit biedt voldoende ruimte aan 6 volwassenen en deze rondzit is eenvoudig te veranderen in een heerlijk zonnedek. In de boot bevinden zich diverse ruime bergruimtes, waardoor spullen niet snel in de weg liggen.

Keuze in kussens

Je kan bij de Corsiva 520 kiezen uit verschillende soorten kussensets. Standaard wordt de sloep geleverd met een vinyl zitkussenset een een rugkussen voor de bestuurder. Deze kussens zijn mooi dik, met een lendesteun. Optioneel zijn er rugkussens voor in de rondzit te verkrijgen. En wil je nóg meer luxe? Dan kan je de standaard vinyl set omwisselen voor een Diamante  of Markilux (stof) set. Er  is aan ieders wens en ieders budget gedacht.

Praktisch zonnedek

Een zonnedek is bij de 520 is niet standaard, maar kan optioneel aangeschaft worden. Hoe groot je sloep ook is, je zit toch wel eens te stoeien met de opbergruimte. Daar heeft Corsiva wat op gevonden. Wanneer je namelijk voor het zonnedek kiest, krijgt je er ook een tafel bij. Eén van de planken van het zonnedek is namelijk om te bouwen tot een tafeltje. Hierdoor heb je geen gebrek aan ruimte als je het zonnedek op wilt ruimen. Omdat de Corsiva 520 tender een heerlijke hoge rugleuning heeft, lig je op het zonnedek niet zo in de schijnwerpers. Dus lekker privé. En bovendien  uit de wind.

Motorisering

De Corsiva 520 wordt vaak gebruikt om lekker chill mee te cruisen door de Nederlandse wateren. En dan zou een 9.9 Pk al prima zijn.
Hou je van meer rust? Of heb je graag wat kracht over? Kies dan voor een iets zwaardere motor. Met een zwaardere motor kunnen de boot stiller maken. Dan hoeft hij niet zo te werken en maakt hij namelijk minder toeren. Maar let wel op, vanaf 15 Pk kan het zijn dat hij sneller gaat dan 20 km/u.* En dan heb je een vaarbewijs nodig. Mocht je die niet hebben, kunnen we de motor eventueel voor je begrenzen. Wil je echt heel veel pit? Kies dan voor een 40 Pk. Dan kan hij maar liefst 43 km/u behalen! Maar alles hangt af van jou wensen en hoe jij de boot gaat gebruiken. Wij adviseren je graag welke motor het beste bij jouw verhaal past.

*Dit hangt af van  het merk van de motor en de schroef die eronder zit.

 

 

 

 • Type Tender
 • Lengte 5.2 mtr
 • Breedte 2.2 mtr
 • Diepgang 0.4 mtr
 • Doorvaarhoogte 0.95 mtr
 • Gewicht 400 kg
 • Aantal personen 6
 • CE-certificatie C
 • Motorisering Max 40pk
 • Maximale snelheid Ca. 40 km/h

Corsiva 520 New Age

(2 klantbeoordelingen)

8.950,0060.745,00

Constructie

 • Polyester romp
 • CE-categorie C kustwateren

Romp

 • Overnaadse romp
 • Kabelaring (kleuren zwart en hennep)

Dek

 • Polyester dek
 • Ankerluik op voordek

Kuip

 • Ergonomisch gevormde zitbanken + rugleuning
 • Grote opbergruimten onder zitbanken

Kussens

 • Zitkussens Vinyl

RVS uitgevoerd

 • RVS boegoog
 • RVS kikkers (4 x)

Stuurconsole

 • Groot stuurwiel
 • Stuurstand met ergonomisch stuurwiel

2 beoordelingen voor Corsiva 520 New Age

 1. Herman van Breukelen (Woerden)

  Trotse eigenaar van de: Corsiva 520

  Wij zijn eigenlijk heel geleidelijk enthousiast geraakt voor het varen. Na onze vakantie besloten we eens te gaan kijken voor een bootje. Dat begon met iets van rond de 4 meter. Omdat we volstrekt onbekend zijn met de watersport zijn we eerst gewoon eens een paar bedrijven inde omgeving gaan bezoeken. We hadden als leken behoefte aan een betrouwbaar en eerlijk advies. Mario gaf ons het beste gevoel..hij legde de simpelste dingen uit en drong absoluut niets aan ons op. Dat deed ons besluiten bij Verschuur verder te gaan kijken voor een boot. De 4 meter werd 5,20 meter 😉 en de motor uiteindelijk 15 pk. De lengte van de boot werd begrensd door de ruimte die wij thuis hebben om de boot weg te zetten. De kanteltrailer werd op precies 590 meter gemaakt en past dus perfect in onze carport. Bij aflevering adviseerde Mario de boot eerst maar eens van een helling van de trailer te laten. De eerste helling die wij probeerden was echter zo slecht dat we de boot toch maar van de kant gekanteld hebben. Toen voor het eerste gevaren. De boot vaart simpel en is stabiel. We voelden ons meteen op vakantie. Het enige waar we tegen op zagen was het uit het water trekken van de boot… maar dat viel alles mee.. zonder moeite lag ie weer op de trailer. In het 1e weekend was het stralen weer en hebben we veel gevaren. Echt heerlijk! Waar we wel achter zijn gekomen is dat de trailer wel eens wil verzakken bij het uit het water halen. Dat resulteerde 1x in het 3x uit het water halen van de boot… wie zegt dat varen geen sport is haha. We hebben nu wat planken bij ons om onder de wielen te leggen tegen het verzakken. Tot zover.. nog een moment spijt van de aanschaf en duimen voor meer mooi weer in het najaar!

 2. Verschuur Watersport

  Na een enerverend verkoopproces waarin we uitgebreid werden geïnformeerd, volgde snel onze keuze voor een Corsiva 520 New Age. Afgelopen vrijdag is deze ook keurig op tijd geleverd in onze jachthaven. Onze eerste boot, dus een ervaring op zich. Over het hele proces niets anders dan lof. We hadden ons al behoorlijk goed ingelezen (of gekeken) via de uitgebreide blogs. Heerlijk om lekker doorheen te gaan. Maar de service in de showroom en gedurende de weken erna overtrof alles. Naast een persoonlijke benadering met humor, duidelijke toelichting en uitgebreide service staat ook klantgerichtheid bij Verschuur bovenaan. In het bijzonder willen wij Yoney bedanken voor haar inzet, enthousiasme en doeltreffendheid in de communicatie. Geen vraag was teveel. Wij gaan met plezier ons vaarseizoen tegemoet en kijken terug op een zeer prettig aanschafproces.

  Jan Willem en Raymond

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *