Corsiva 520 New Age

10.750,00

klik hier voor uw maandbedrag

Corsiva 520

We willen niet opscheppen, maar er zijn weinig sloepen van dit type die zo fijn zijn als de Corsiva 520 New Age. Dat komt onder andere door de enorme breedte. Hij is namelijk maar liefst 2.20 meter breed. Dat geeft niet alleen heel veel ruimte in de boot, het zorgt ook voor een echt goede stabiliteit. Maar ook op gebied van comfort scoort de Corsiva 520 New Age hoog. Hij heeft namelijk een verlaagde vloer, waardoor de rugkussens voorin heerlijk hoog zijn. En het zit dus perfect. De riante doorlopende rondzit biedt voldoende ruimte aan 6 volwassenen en deze rondzit is eenvoudig te veranderen in een heerlijk zonnedek. In de boot bevinden zich diverse ruime bergruimtes, waardoor spullen niet snel in de weg liggen.

Corsiva 520, de keuze in kussens

Je kan bij de Corsiva 520 New Age kiezen uit verschillende soorten kussensets. Standaard wordt de sloep geleverd met een vinyl zitkussenset een een rugkussen voor de bestuurder. Deze kussens zijn mooi dik, met een lendesteun. Optioneel zijn er rugkussens voor in de rondzit te verkrijgen. En wil je nóg meer luxe? Dan kan je de standaard vinyl set omwisselen voor een Diamante  of Markilux (stof) set. Er  is aan ieders wens en ieders budget gedacht.

Het praktsiche zonnedek van de Corsiva 520

Een zonnedek is bij de Corsiva 520 New Age is niet standaard, maar kan optioneel aangeschaft worden. Hoe groot je sloep ook is, je zit toch wel eens te stoeien met de opbergruimte. Daar heeft Corsiva wat op gevonden. Wanneer je namelijk voor het zonnedek kiest, krijgt je er ook een tafel bij. Eén van de planken van het zonnedek is namelijk om te bouwen tot een tafeltje. Hierdoor heb je geen gebrek aan ruimte als je het zonnedek op wilt ruimen. Omdat de Corsiva 520 New Age een heerlijke hoge rugleuning heeft, lig je op het zonnedek niet zo in de schijnwerpers. Dus lekker privé. En bovendien uit de wind.

Corsiva 520 en de  motorisering

De Corsiva 520 New Age wordt vaak gebruikt om lekker chill mee te cruisen door de Nederlandse wateren. En dan zou een 9.9 Pk Suzuki al prima zijn.
Hou je van meer rust? Of heb je graag wat kracht over? Kies dan voor een iets zwaardere motor. Met een zwaardere motor kunnen de boot stiller maken. Dan hoeft hij niet zo te werken en maakt hij namelijk minder toeren. Maar let wel op, vanaf 15 Pk kan het zijn dat hij sneller gaat dan 20 km/u.* En dan heb je een vaarbewijs nodig. Mocht je die niet hebben, kunnen we de motor eventueel voor je begrenzen. Wil je echt heel veel pit? Kies dan voor een 40 Pk. Dan kan hij maar liefst 43 km/u behalen! Maar alles hangt af van jouw wensen en hoe jij de boot gaat gebruiken. Wij adviseren je graag welke motor het beste bij jouw verhaal past.

*Dit hangt af van  het merk van de motor en de schroef die eronder zit.

Video Corsiva 520

Bekijk hier de videoblog van de Corsiva 520 New Age

 • Type Tender
 • Lengte 5.2 mtr
 • Breedte 2.2 mtr
 • Diepgang 0.4 mtr
 • Doorvaarhoogte 0.95 mtr
 • Gewicht 400 kg
 • Aantal personen 6
 • CE-certificatie C
 • Motorisering Max 40pk
 • Maximale snelheid Ca. 40 km/h

Corsiva 520 New Age

(4 klantbeoordelingen)

10.750,00

Constructie

 • Polyester romp
 • CE-categorie C kustwateren

Romp

 • Overnaadse romp
 • Kabelaring (kleuren zwart en hennep)

Dek

 • Polyester dek
 • Ankerluik op voordek

Kuip

 • Ergonomisch gevormde zitbanken + rugleuning
 • Grote opbergruimten onder zitbanken

Kussens

 • Zitkussens Vinyl

RVS uitgevoerd

 • RVS boegoog
 • RVS kikkers (4 x)

Stuurconsole

 • Groot stuurwiel
 • Stuurstand met ergonomisch stuurwiel
 • Hidden

4 beoordelingen voor Corsiva 520 New Age


 1. Herman van Breukelen (Woerden) - 14 september 2010

  Trotse eigenaar van de: Corsiva 520

  Wij zijn eigenlijk heel geleidelijk enthousiast geraakt voor het varen. Na onze vakantie besloten we eens te gaan kijken voor een bootje. Dat begon met iets van rond de 4 meter. Omdat we volstrekt onbekend zijn met de watersport zijn we eerst gewoon eens een paar bedrijven inde omgeving gaan bezoeken. We hadden als leken behoefte aan een betrouwbaar en eerlijk advies. Mario gaf ons het beste gevoel..hij legde de simpelste dingen uit en drong absoluut niets aan ons op. Dat deed ons besluiten bij Verschuur verder te gaan kijken voor een boot. De 4 meter werd 5,20 meter ? en de motor uiteindelijk 15 pk. De lengte van de boot werd begrensd door de ruimte die wij thuis hebben om de boot weg te zetten. De kanteltrailer werd op precies 590 meter gemaakt en past dus perfect in onze carport. Bij aflevering adviseerde Mario de boot eerst maar eens van een helling van de trailer te laten. De eerste helling die wij probeerden was echter zo slecht dat we de boot toch maar van de kant gekanteld hebben. Toen voor het eerste gevaren. De boot vaart simpel en is stabiel. We voelden ons meteen op vakantie. Het enige waar we tegen op zagen was het uit het water trekken van de boot… maar dat viel alles mee.. zonder moeite lag ie weer op de trailer. In het 1e weekend was het stralen weer en hebben we veel gevaren. Echt heerlijk! Waar we wel achter zijn gekomen is dat de trailer wel eens wil verzakken bij het uit het water halen. Dat resulteerde 1x in het 3x uit het water halen van de boot… wie zegt dat varen geen sport is haha. We hebben nu wat planken bij ons om onder de wielen te leggen tegen het verzakken. Tot zover.. nog een moment spijt van de aanschaf en duimen voor meer mooi weer in het najaar!


 2. Verschuur Watersport - 28 mei 2019

  Na een enerverend verkoopproces waarin we uitgebreid werden geïnformeerd, volgde snel onze keuze voor een Corsiva 520 New Age. Afgelopen vrijdag is deze ook keurig op tijd geleverd in onze jachthaven. Onze eerste boot, dus een ervaring op zich. Over het hele proces niets anders dan lof. We hadden ons al behoorlijk goed ingelezen (of gekeken) via de uitgebreide blogs. Heerlijk om lekker doorheen te gaan. Maar de service in de showroom en gedurende de weken erna overtrof alles. Naast een persoonlijke benadering met humor, duidelijke toelichting en uitgebreide service staat ook klantgerichtheid bij Verschuur bovenaan. In het bijzonder willen wij Yoney bedanken voor haar inzet, enthousiasme en doeltreffendheid in de communicatie. Geen vraag was teveel. Wij gaan met plezier ons vaarseizoen tegemoet en kijken terug op een zeer prettig aanschafproces.

  Jan Willem en Raymond


 3. Jan uit Heemstede - 13 december 2020

  Alles in in één, onze Corsiva 520 (30pk)

  Anderhalve maand en circa 30 vaaruren verder kan ik gerust zeggen dat deze ogenschijnlijk bescheiden sloep alles kan bieden voor de echte sloepliefhebber. Of je moet natuurlijk op zoek zijn naar een schip voor tien personen of je wil vooral een vaartuig hebben liggen voor het “plaatje”.

  Robuust en goed bestuurbaar
  Eind oktober 2020 lag de boot klaar in het water in Woubrugge en heb ik met mijn gezin direct de vuurdoop gehad. Varend naar huis, gingen we na vijf minuten het Braassemermeer op met een krachtige 6 beaufort zijwind, flinke golven en buiswater de boot in. Deinend op het water voelde de 5,2 meter robuust en veilig aan. De Corsiva reageerde direct dankzij de 30pk motor, was prima te besturen en koersvast.

  Luxe en ruim
  Met de grote keuze aan kleurcombinaties kijk ik nu naar een luxe sloep vanaf de kade. Het interieur en afwerking voelen ook luxe aan. Varen met vijf mensen en er is nog ruimte op de banken. (Het kan zo maar zijn dat de 520 evenveel of zelfs meer ruimte biedt dan de grotere modellen Corsiva.) Onze peuterzoon kan zich prima vermaken op de banken met zijn speelgoed.
  De buiskap is hoog en we kunnen er normaal rechtop onder zitten. Dit is wel zo fijn tijdens het doorvaren in de herfst en winter met regen en wind. Bij de aanschaf hebben we ook gekozen voor een verlengde buiskap. Wij kijken al uit naar het voorjaar om ook te gaan overnachten op de boot. De achterste kap is lichter van kleur (https://youtu.be/Yqd6-wkoX9o?t=389). Niet vanwege een bijpassende kussenkleur, maar voor- en achterkap in één kleur maakt één relatief grote lompe indruk. Nu oogt het dynamischer door de schuine lijn van de voorste buiskap.

  Compact, gemak en hanteerbaarheid
  Waarom zou je als beginnende watersporter of levensgenieter met verminderd fysiek een grotere boot willen? De boot overzien, besturen en netjes en veilig wegvaren of aanleggen is niet altijd even makkelijk. Dit lijkt niet te gelden voor onze Corsiva 520. Draaien en keren in smallere wateren verloopt gemakkelijk en in je eentje de boot aanleggen kost weinig moeite. We zijn inmiddels onder vele (vaste) bruggen gegaan met de geringe doorvaarthoogte. Dus geen wachttijden bij bruggen, maar tijd om te varen.

  Snelheid en motorisering
  Op ruimer rustig water en zeer weinig wind heb ik alle 30pk kunnen uitproberen. Een lichtere motor had gezorgd dat de Corsiva in het water zal blijven varen en niet veel sneller zal gaan dan de rompsnelheid. Wat een kick om nu op (plané) het water te kunnen “vliegen”. De boot snijdt soepel door het water bij het maken van bochten met het gas vol open. Natuurlijk vast niet te vergelijken met een speedboot, maar zeker een fijn idee om waar nodig even snelheid te kunnen maken. Of waar nodig even wat kracht te kunnen zetten bij gevaarlijke situaties. Een topsnelheid van ca. 35 km/u maakt ook dat bijvoorbeeld Friesland voor ons meer binnen handbereik is. Het IJsselmeer (vaarbewijs 2) oversteken kost dan de helft van de tijd op een rustige zomerdag.
  De 30pk motor is prettig stil als we rustig ontspannen door de stadsgrachten varen om even koffie te halen in de stad. Zonder de terrassen is het in deze tijden een luxe alternatief om zo je eigen tafeltje op het water te hebben met een gezellig uitzicht.
  Een duurdere motor ervaren we nu al als een goede besteding. Liever inderdaad meer geld besteden hieraan en aan andere opties bij een goedkopere boot, dan andersom (boot met hogere vanaf-prijs met minder geld over voor opties).

  Verschuur Watersport
  Fijn dat alle Corsiva modellen te zien zijn in de showroom. Dit heeft ons geholpen bij het maken van de keuze van bijvoorbeeld de rompkleur, opties etc. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam (dank o.a. Barry en Fokko). Ondanks de extreme verkoopdrukte heb ik het gevoel dat Verschuur Watersport er veel aan doet om elke klant op maat en persoonlijk te helpen. En tussen alle winterstallingsperikelen en nieuwe bestellingen voor 2021 door zijn onze laatste opleverpunten netjes afgehandeld deze week. Fokko weet inmiddels dat wij niet kunnen wachten tot volgend voorjaar, maar nu juist willen varen.

  “To all those winterizing their boats, thanks for making room on the water for the real men.”
  Weer of geen weer, elk weekend hebben we nog gevaren. Als we dit (weer) al zo leuk vinden, dan belooft dat nog veel bootplezier in het voorjaar en zomer met onze Corsiva 520.

  Jan uit Heemstede


 4. Willem Cornelissen uit De Kwakel - 23 april 2021

  Na heel veel speurwerk op internet kwam ik uiteindelijk bij de website van Verschuur Watersport B.V. terecht. De Corsiva 520 new age spreekt me het meest aan en de filmpjes van de verschillende type boten met goede uitleg van een leuke mevrouw zijn super. Samen met mijn zoon Sam zijn we vandaag op afspraak naar de showroom gegaan en daar werden we ontvangen door Barry. We werden door Barry naar een Corsiva 520 geleid en in het echt is die nog mooier dan op het plaatje van de website. Samen aan tafel hebben we alle mogelijkheden en wensen besproken bij een kopje koffie. Wij hebben onder andere gekozen voor een 15 pk buitenboordmotor omdat wij geen vaarbewijs hebben en de rest van onze familie straks ook gebruik mag maken van de sloep. Toen de koop was gesloten werd er door Barry een glas champagne aangeboden, heerlijk! Barry vertelde dat het hartstikke druk is en de boten als warme broodjes over de toonbank gaan. Helaas kunnen we dit jaar nog niet varen omdat de levering pas in april 2022 plaatsvindt. Dus nog even geduld voordat we met veel plezier kunnen varen. Barry heeft beloofd om ons op de hoogte te houden van het productieproces door af en toe foto’s te mailen. Tot nu toe zeer tevreden over Verschuur Watersport.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NULL