Waterworld inboard elektro motoren

Stil en schoon

De WaterWorld motoren werken in alle stilte. Ze drijven de schroefas direct aan, zonder overbrengingen.
Geniet van de rust die dat geeft, en van de schone lucht op het water.

Betaalbaar

Een compleet WaterWorld systeem is niet duurder dan de aloude diesel. De moderne productie, makkelijke inbouw zonder waterkoeling en het beperkte onderhoud zorgen daarvoor.
De beproefde Nederlandse techniek en de eenvoudige installatie zorgen ervoor dat u op uw WaterWorld aandrijving kunt vertrouwen.
Dat geeft rust.

De bovenstaande Primeur 600 is uitgevoerd met een WaterWorld 7.5 kW motor voor optimale rust en genieten op het water. Ook op het grotere water houdt een elektromotor zich goed staande.

 

Welke motor voor mijn boot?

Welke motor bij uw boot past hangt af van meerdere factoren. Hieronder ziet u een indicatie. Realiseert u zich wel dat elke boot anders is. Een slanke, lichte boot vaart bijvoorbeeld efficiënter dan een brede of zware. Maar ook het vaargebied is van belang. Bij varen op beschut water en voor kortere afstanden kan een lichtere motor toegepast worden dan bij varen op ruim water. Wij adviseren u graag!

WATERWORLD MODEL VERGELIJKBARE VERBRANDINGSMOTOR GESCHIKT VOOR BOTEN (LENGTE, WATERVERPLAATSING)
WW 4.0 INBOARD 8 PK Tot 6 m. lengte
WW 7.5 INBOARD 15 PK Tot 8 m. lengte
WW 10.0 INBOARD 20 PK Tot 10 m. lengte

Hoe hard kan ik varen?

De maximum snelheid is zo goed als gelijk aan de rompsnelheid van de boot. Dit heeft te maken met de vorm en de afmeting van het onderwaterschip, en wordt veroorzaakt door de boeg- en hekgolf bij een varend schip. Hoe hoger de snelheid, hoe meer energie wordt verbruikt (of verspild) voor het maken van golven. Een meer economische kruissnelheid ligt dus iets lager. Hier een indicatie:

BOOTLENGTE OP DE WATERLIJN 4 M. 6 M. 8 M. 10 M.
ROMPSNELHEID (KM/U.) 9 11 12,5 14
KRUISSNELHEID (KM/U.) 7 8 9 10